ISP-NIEUWSBRIEF november 2011
Sonja Konijnenberg en een fiere deelneemster aan de Knutselclub | foto Martien Luijcks
In deze nieuwsbrief
  • Thema werk
  • Vragen van de week
  • Locaties ISP
  • Buurt
  • Wist je dat?
  • Eenzaamheid
  • Schulden
  • Diversen

WERK
Meesters in manipulatie

Menige whizzkid zit al op jonge leeftijd in de schemer tussen legaal en illegaal. komt hij in schulden, dan is hij prooi van de harde criminaliteit. Opgepakt blijken zij niets liever dan legaal verder te willen. Waarom geen werk bieden, zij hebben veel talent.
Lees verder >>

ID-regeling
De gemeenteraad van Haarlem heeft besloten € 200.000 vrij te maken voor de ID-ers die op 31 december 2011 uit de ID-regeling van Haarlem dreigen te vallen.
De stichting ISP vertrouwt op de goede afloop, voor haar coördinator.
Lees verder>>
 

VRAGEN VAN DE MAAND
Ik vertel dat we op vakantie zijn
De nieuwe vrouwengevangenis in Ter Peel bied ruimte aan vijf moeders met kind. De cellen zijn daarom ruimer en men deelt samen een woonkamer.
Lees verder >>

Hoe duur is het opjaagbeleid van de bankslapers?
Het is interessant om te weten wat het kost om de bankslapers telkens weer van de straat in de cel te gooien. Een leuk thema!
Lees verder>>
 

LOCATIES ISP
Lotgenotengroep Mijn Partner of Kind zit in de bak!
In het Basishuis in Haarlem bereidt Stichting ISP een lotgenotengroep voor partners en ouders van gedetineerden voor. In het nieuwe jaar wil zij daarmee starten.
Lees verder >>

Coby Verbeek, veldwerker Schagen,
Mw Coby Verbeek is onze onverwoestbare dame in Schagen. Onvervaard staat zij klaar voor haar klanten met groot stratigisch inzicht en vebluffend tactisch manoeuvreren poogt zij de ambtenaar die de klant niet serieus neemt te overtuigen met haar grote inzicht in wet en regelgeving.
Lees verder>>

BUURT
Daar komen de buurtjongeren
Buurtjongeren surveilleren in de Rotterdamse Tarwewijk, zij spreken de taal van de straat. De buurt bloeit op. Het werkt!
Lees verder >>
 

WIST JE DAT
Kwetsbare jongere loopt op platteland extra risico
Door de bezuinigingen worden de jongeren in de stad ook hard getroffen, maar op het platteland zijn veel voorzieningen minder aanwezig, Zo lopen de jongeren daar makkelijke vast.
Lees verder >>

Overheid weet zelf weinig van kosten zorg
De kosten van de zorg zijn voor de beleidsmakers vaak een soort van koffiedik-kijken.Hoe kan men grip krijgen op de voortdurend stijgende zorgkosten.
Lees verder >>


EENZAAMHEID
Zwitserse euthanasiekliniek in trek

De pil van Drion is "zeer onzorgvuldig" kopt de hulpvelening en de kerk, een eutha-nasiekliniek in Nederland is nog te vroeg, zegt men ook. Dus is de eenzame zoeker voor een nette euthanasie zonder sores aangewezen op Zwitserland? Wie weet andere alternatieven?
Lees verder>>

 

SCHULDEN

Sobere bijstand Jeugd is "link"
De jeugd tot 27 jaar wordt voorondersteld te werken, dus is de toekenning van bijstand een zaak van veel geduld. Schulden zijn dan gauwer ontstaan dan op te lossen. Je bent jong en je wilt wat, maar niet dat!
Lees verder >>

Meer zelfmoorden in Amsterdam door crisis
In Amsterdam en in heel Nederland neemt het aantal zelfdodingen toe. De economische crisis drijft mensen tot wanhoop. Schulden, deurwaarders, boetes, dreigende rechtzittingen, wie wacht daar nou op? Is dat dan alles? Bel het ISP eerst!
Lees verder>>

DIVERSEN
Dak en thuislozen verbannen naar Beilen
Amsterdam en Rotterdam hebben hun overlastgevers rigoreus aangepakt: allemaal naar Beilen. De NCRV heeft een mooie programma gemaakt
kijk verder >

Online cursus helpt ouders van tieners met diabetes
Ook jongere tieners krijgen nu last van Diabetis, zij willen dit van zichzelf vaak niet weten, waardoor zij een gevaar voor zichzelf worden. De ouders lopen vaak tegen veel weerstand op, hoe daarmee om te gaan!
Lees verder>> en zie ook de site
 

 

Spreekuur
Het ISP houdt in Haarlem aan de Volhardingstraat 2 dagelijks spreekuur van 10.00 uur tot 16.30 uur Bij vragen of problemen vindt u daar een luisterend oor, een goed advies, of directe ondersteuning. Op afspraak is dit ook mogelijk In Amstelland. Daar is ook een spreekuur op elke 3e vrijdag van 14.00-16,00 uur in de Huiskamer Amstelveen. Het adres is van der Hooplaan 180 te Amstelveen.
Bezoekadres ISP
Volhardingstraat 2
2032 SX Haarlem
tel. 023 5342206
tel. 023 5402030
Mobiel: 06 50486221 Martien
Mobiel: 06 18193261 Ton
 
Heeft u schulden?
Last van dreigende deurwaarders, problemen met betalen?
Maak snel een afspraak met het ISP! bel: 023 5342206

Hebt u 'n juridische vraag?
Bel 023 5402030 voor direct juridisch advies, elke werkdag van 10:00 tot 16.30 uur (lokaal tarief). Ook via 06 50486221 in nood. Het ISP werkt samen met het Sociaal Juridisch Steunpunt.


Bezoekwerk
Het ISP bezoekt mensen thuis en ook tijdens opname in de instellingen van de Psychiatrie.
Als U ook mensen wil bezoeken, meld u dan aan bel 023 5402030

Column
Wij beginnen opnieuw met een uiterlijke tegenstelling met de Arme Kant van Nederland "Wat Maakt Mij Blij?" maar zo eenvoudig is het niet!
De jonge genieen op PC gebied krijgen te weinig kansen om maatschappelijk actief te zijn. Naast de buurtvaders, zijn nu ook buurt-jongeren actief. De jongeren op het platteland vissen achter het net. Jongeren komen ook niet makkelijk aan een uitkering, schulden dreigen. Tieners met diabetis kan niet samen, hoe op te lossen????
Hoe krijgt de politiek de kosten van de zorg onder de knie? De kosten en baten van het opjaagbeleid? Moderne oplossing: verbannen naar Beilen?
Het samen met het kind je straf uitzitten kan nu ook. Het ISP aan de slag voor partners en ouders van gedetineerden.
Voor de ID-ers is er hoop in Haarlem? Ook onze talentvolle medewerkster in Schagen komt voor het voetlicht.
Door de crisis ook meer zelfdodingen.
Wordt euthanasie straks betaald door de pensioenfondsen?

Martien Luijcks dankt Rico en Coby


Meld je aan voor deze ISP-Nieuwsbrief klik hier
www.informatiesteunpunt.nl

Disclaimer

Afmelden voor ISP-Nieuwsbrief

Colofon
Dit is een uitgave van:
Stg InformatieSteunPunt
Postbus 475
2000 AL Haarlem