ISP NIEUWSBRIEF 7 juli 2014
Ton de Vries: Wij leven vanuit de verbazing, dit stimuleert ons! | foto: Martien Luijcks


In deze nieuwsbrief
  • Werk
  • Vragen van de maand
  • Activiteiten ISP
  • Buurt
  • Wist je dat?
  • Eenzaamheid
  • Schulden
  • Diversen
Werk
Thuiszorg InHolland
Zorg nodig, maar niet naar een tehuis, helaas geen familie meer, dan springt Thuiszorg InHolland bij. Zij bieden ook 24-uurszorg en werken nadrukkelijk ook samen met mantelzorg en vrijwiligers om de klant heen. Er is een vacature voor u. Ook heeft Thuiszorg InHolland i.s.m. Stichting de Brug het buurtcentrum "SamenindeBuurt" gestart aan Bernadottelaan 140 te Haarlem.
Lees verder >>

Vragen van de maand
Wat kan ik doen als mijn kind gepest wordt?
De kracht van het zelfdoen is het devies van het ISP, daarom hier een zelfhulp-advies voor ouders wier kinderen worden gepest. Zeer lezenswaard!
Lees verder>>

Hoe kom ik van mijn nachtmerries af?
Badend in het zweet wakker worden is niet fijn. In 5 tips word u hier geadviseerd wat u kunt doen om aan de nachtmerries een einde te maken.
Lees verder>>

Activiteiten ISP
Wie ben ik - bijeenkomsten.
Haarlem: vrijdag 25 juli a.s. met als thema: Wie ben ik en mijn gevoel van en voor eigenwaarde? in de gezellige huiskamer van de NVSH.
Midden Kennemerland: in de Evelaer te Heemskerk is tijdelijk geen Wie ben ik Bijeenkomst.
In Amstelland: woensdag 9 juli a.s. met het thema "Wie ben ik en hoeveel aandacht heb ik nodig?" in de ontvangsthal van Alleman te Amstelveen.
Voor verslagen lees verder >>

ISP spreekt in bij Commissie Samenleving Haarlem
Ton de Vries heeft op 13 februari jl de Commissie toegesproken en gepleit voor zorg op maat en minder kosten en meer baten. Dit alles binnen de Transitie (veranderingen in de zorg).
Lees verder >>

Buurt
De ogen en de oren van de wijk
Thuishulp-medewerkers die mensen helpen bij het huishouden hebben weten nu meer af van ziektebeelden en van schuldhulpverlening, zo kunnen zij beter signaleren wat er aan de hand is in buurt en wijk..
Lees verder >>

Wist je dat?
'Aanpak uitkeringsfraude raakt onschuldigen'
De strenge hantering van normen bij de uitkeringsinstanties is bedoeld om fraude op te sporen. Helaas treft het maar al te vaak onschuldigen. Het ISP heeft soms de handen vol aan het oplossen hiervan!
Lees verder >>

Eigen medisch dossier inzien te moeilijk!
De Consumentenbond deed onderzoek naar het wettelijk recht op inzage in het eigen dossier. Het bleek dat veel huisartsen vragen waarvoor het nodig is, en soms moet er eerst een gesprek gevoerd worden. Een kopietje van het dossier werd soms geweigerd, men mocht het wel inzien!
Lees verder >>
Eenzaamheid
Wie maakt tijd voor een praatje?
Met de transitie in de zorg dreigt het praatje dat de hulp in de huishouding maakte met haar klanten weg te vallen. Hier een oproep aan kerken, buren, vrienden en mantelzorgers om bij te springen!
Lees verder >>
Schulden
'Steeds meer jongvolwassenen hebben schuld’
De studie, zorgverzekering en het bellen van veel jongeren tot 28 jaar drijft hen tot wanhoop. De schoolboeken en de sociale contacten via mobiel zorgen voor fikse schulden. De studiebeurs is karig en de bijstand sluit jongeren te vaak uit en het bellen wordt kunstmatig duur gehouden..
Lees verder >>
Diversen
Kloof tussen arm en rijk toegenomen!
De inkomensverschillen tussen de hoogste en de laagste inkomens van mensen in Nederland zijn verder toegenomen. Dit blijkt uit een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).
Lees verder>>

Wees Lief voor je bacteriën
In ons lichaam huizen overal bacteriën die overwegend heel veel goeds doen voor onze gezondheid, Zo hebben ze invloed op ons afweersysteem. Boerenkinderen hebben minder last van asthma en diverse allergieën
Lees verder>>

Spreekuren ISP juli 2014 e.v.

Op de ISP-spreekuren is iedereen met vragen of problemen welkom. U vindt er een luisterend oor, een goed advies, of directe onder-steuning. Ook op afspraak is iedereen welkom.
1. Haarlem Lange Herenvest 122, (Pletterij), 2011 BX Haarlem
werkdagen: 10.00 - 16.30 uur.
2. Amstelland vrijdag 18 juli a.s van 14.00 tot 16,00 uur in de Buurtkamer Keizer Karelplein in het MOC Lindenlaan 75 te Amstelveen.
3.Midden Kennemerland op donderdag 10 juli a.s. van 13.00-14.30 uur te Heemskerk in Wijkcentrum d’Evelaer; en deze maand niet te Beverwijk in Partycentrum Adrichem !!!!!
-Spreekuur Castricum op in Geesterhage. gaat 27 aug. door.
4. Egyptisch Spreekuur op ma.25 aug. a.s van 12-14 uur in de Mee-vaart Balistraat 48A Amsterdam

Bezoekadres ISP
Lange Herenvest 122 (Pletterij)
2011 BX Haarlem
tel. 023 5342206
tel. 023 5402030
GSM: 0650486221 Martien
GSM: 0618193261 Ton
Heeft u schulden?
Last van dreigende deurwaarders, problemen met betalen?
Bel meteen: 023-5342206
Heeft u juridische vragen?
Bel 023-5342206 voor direct juridisch advies, elke werkdag van 10:00 tot 16.30 uur (lokaal tarief); ook bij noodgevallen;
Het ISP werkt ook samen met het Sociaal Juridisch Steunpunt!
Column
In het buurtcentrum van Thuiszorg Inholland ontmoet men elkaar, de eigenwaarde groeit aldaar!
Hoe voorkom je pesten met de kracht van het zelfdoen? De rijken krijgen steeds meer poen!
Hoeveel aandacht heb ik nodig, een praatje is soms broodnodig! Goede zorg op eigen maat en lage kost voor grote baat? Het inzien van je dossier, is bij de huisarts geen panacee. Veel jongvolwassenen zitten flink in de puree en het fraudebeleid van de Sociale Dienst valt voor ontschuldigen echt niet mee!
Ben voor je bacterien eens lief!
Veel plezier met de nieuwsbrief.

Martien Luijcks, David Simonse en Ton de Vries


Meld je aan voor deze
ISP-Nieuwsbrief
klik hier


www.informatiesteunpunt.nl

Disclaimer

Afmelden voor ISP-Nieuwsbrief

Colofon
Dit is een uitgave van:
Stg InformatieSteunPunt
Postbus 475
2000 AL Haarlem