2.

Samenwerking

Het ISP heeft in 2005 weer samengewerkt met tal van andere organisaties. Zo werkt het ISP al jaren goed samen met het Dak- en Thuislozen Verbond NH (DTV) en de Cliëntenbond in de GGZ  -Kennemerland en Amstel- en Meerlanden (KAM). Zo ook met de Stichting Straatadvocaat.
Het woonwensonderzoek van vorig jaar van dak- en thuislozen in het KAM-gebied, (samenwerking tussen DTV en ISP, zie www.informatiesteunpunt.nl) vond een vervolg in het WIZZZ-project en in andere woonvormen, beschikbaar gesteld door woningbouwverenigingen. Het Regionale Patiënten en Consumenten Platform (RPCP) - KAM vervulde hierbij een ondersteunende rol.
Het ISP nam deel aan het Meldpunt Vrijwilligerswerk van Zuid Kennemerland en aan het Platform Minima Organisaties (PMO).
In 2005 werd de aanzet gegeven voor het samenwerkingsproject van ISP en Ruilhandel systeem Haarlem (RsH) voor Activerende- en Ondersteunende Begeleiding als een WMO pilot project.
Samenwerking met de officiële hulpverlening is er onder andere binnen het Schakelstation in Kennemerland, waarbij het contact met de Stadsbank belangrijk is, evenals het overleg met Maatschappelijk Werk en Thuiszorg. In Amstelland en de Meerlanden gebeurt dit met name via het Schakelnet aldaar, met daarnaast bilaterale contacten met de GGD zelf.
In zake het nieuw ontwikkelde registratiesysteem (Nexus, een cliënten-volgsysteem) werkte het ISP samen met het bedrijfsleven en ontving hierbij én bij het verkrijgen van subsidiegelden ondersteuning en advisering van het Primo-nh,
Ook Gemeentebesturen kregen meer oog voor het belang van het ISP in haar laagdrempelige en directe aanpak en haar knowhow inzake het eerstelijns GGZ-veld en de WMO.
Speciaal bij broodnood is er contact en samenwerking geweest met kerkelijke instellingen.