ISP NIEUWSBRIEF 7 april 2013


Havva Yildirim, administratief (veld)werker ISP bij gasthoeve Adrichem | foto Martien Luijcks


In deze nieuwsbrief
  • Thema werk
  • Vragen van de maand
  • Activiteiten ISP
  • Buurt
  • Wist je dat?
  • Eenzaamheid
  • Schulden
  • Diversen
     
 
Werk
Ik ben best bereid te werken!
Liesbeth uit Heemstede wil best gaan werken, maar als het vuur na aan haar schenen wordt gelegd omdat het nu meteen moet! Tja, dan vraag je je toch af wat men wil bereiken!
Lees verder >>
 
Vragen van de maand

Hoe gezond is een eitje?
Het is onjuist dat eieren ongezond zijn. Ze maken niet dik, bieden mineralen en vitamines. Met drie eieren per week gaat alles goed. Maar doe dit niet in combinatie met andere eetwaren met verzadigde vetzuren en kook je eitje minstens 9 minuten.
Lees verder >>

Van Facebook wordt je blij en depressief?
Uit onderzoek blijkt dat Facebook gebruikers soms blij, dik worden, goed geheugen krijgen, minder of meer zelfvertrouwen, gaan stemmen, kan je baan kosten, etc. Facebook bestaat pas kort; het onderzoek is nog niet uitgebalanceerd.
Lees verder>>

 
Activiteiten ISP

Wie ben ik - bijeenkomsten
Haarlem: vrijdag 26 april a.s. met als thema: Wie ben ik en mijn bevestiging? in de gezellige huiskamer van de NVSH.
Amstelland: woensdag 10 april a.s. met het thema "Hoe ga ik om met mijn kleine irritaties?" in de gezellige ontvangstruimte van wijkcentrum Alleman te Amstelveen.
Lees verder >>

ISP en Veiligheidshuis
Het ISP heeft een samenwerkingsverband met het Veiligheidshuis Kennemerland. Met name om te voorkomen dat mensen na detentie, t.g.v. geldgebrek, eerder de drugsdealer vertrouwen, dan naar de gemeente gaan om een uitkering aan te vragen.
Lees verder >>

 
Buurt

Werkloze ouder wordt 'agent' op VO-scholen
Geen politie, maar werkloze ouders houden een oogje in het zeil bij scholen voor voortgezet onderwijs. Zij werken daar met behoud van uitkering en stromen na een ½ jaar weer door naar reintegratie.
Lees verder >>

 
Wist je dat?

Archief Haarlems Dagblad op zwart
Wegens onenigheid met de organisaties van freelance journalisten en fotografen, staat het HD-archief niet meer online. In de bibliotheek en het papieren archief mag iedereen vrij kijken.
Lees verder >>

Minder Verslaafden geholpen
Door het invoeren of verhogen van de eigen bijdrage hebben veel druggebruikers en andere verslaafden, vorig jaar geen hulp gezocht voor hun problemen.
Lees verder>>

 
Eenzaamheid

Psychische zorg in China in kinderschoenen
In China heeft de mens met psychische problemen het moeilijk, de aangeboden zorg is zeer beperkt. Zij dolen doelloos rond in hun stad of dorp. Het aantal zelfdodingen neemt er met sprongen toe.
Lees verder >>

 
Schulden

Schulden kunnen mensen tot wanhoop drijven, in Italië maakten mensen daarom een eind aan hun leven. In Portugal vraagt de rechter aan staat en volk om de armoede eerlijk te delen.
Lees verder >>

 
Diversen

Islamieten willen pleegkinderen
Het tijdelijk karakter van een pleeggezin weerhield veel moslims tot voor kort, om een onbekend kind op te nemen. Door de commotie rond Yunus is er nu een toenname van aanmeldingen. Afscheid nemen doet immers altijd pijn.
Lees verder >>

Straf en Recht
Tegenwoordig is het weer de gewoonte om te pleiten voor zwaarder straffen. Een groep strafrechtjuristen is het hier niet mee eens en strijdt voor een humane bejegening, meer hulp en milder straffen.
Lees verder >>

Spreekuren
Bij de ISP-spreekuren is iedereen met vragen of problemen welkom. U vindt er een luisterend oor, een goed advies, of directe ondersteuning. Ook is men, bijv. op afspraak welkom.
1. Haarlem Volhardingstraat 2
dagelijks van 10.00 tot 16.30 uur.
2. Amstelland op vrijdag 19 april a.s van 14.00 tot 16,00 uur in de Buurtkamer van der Hooplaan 180 te Amstelveen.
3. Midden Kennemerland is op elke 2e en 4e donderdag van de maand d.w.z. op 11 / 25 april a.s. van 12.00-13.30 uur te Heemskerk in Wijkcentrum d’Evelaer; en
van 14.00-15.30 uur te Beverwijk in Partycentrum Adrichem
Bezoekadres ISP
Volhardingstraat 2
2032 SX Haarlem
tel. 023 5342206
tel. 023 5402030
Mobiel: 06 50486221 Martien
Mobiel: 06 18193261 Ton
Heeft u schulden?
Last van dreigende deurwaarders, problemen met betalen?
Bel meteen: 023-5342206
Heeft u juridische vragen?
Bel 023-5402030 voor direct juridisch advies, elke werkdag van 10:00 tot 16.30 uur (lokaal tarief). of: bij noodgevallen:
Het ISP werkt samen met het Sociaal Juridisch Steunpunt!
Bezoekwerk
Het ISP bezoekt mensen thuis en ook tijdens opname in instellingen van de psychiatrie en detentie.
Als U ook zelf mensen wilt bezoeken; bel dan: 023 5402030
Column
Als de knoppen van de bloemen opengaan komt de lente er als een kind "nieuw" aan. Bij die geboorte breken de vliezen. In dit nummer valt het nieuws te kiezen. Het thema werk is soms niet origineel; wel verrast het ei en facebook ons geheel. De activiteiten zijn op veiligheid gericht, daarbij komt de buurt goed in zicht. In ons land is het gebruik van de zorg aan het dalen.
In China en Italië kunnen velen hun pensioen niet halen. Het onderwerp pleegkind geldt ons allen, evenals het straffen in lichte en zware gevallen.

Martien Luijcks, David Simonse en Coby Verbeek


Meld je aan voor deze ISP-Nieuwsbrief
klik hier


www.informatiesteunpunt.nl

Disclaimer
Dit is een uitgave van:
Stg InformatieSteunPunt

Afmelden voor ISP-Nieuwsbrief

Colofon
Postbus 475
2000 AL Haarlem