ISP-NIEUWSBRIEF 18 april 2012
Martien Luijcks en Doke Toussant Raven | foto Souad Amasslam
In deze nieuwsbrief
  • Thema werk
  • Vragen van de maand
  • Activiteiten ISP
  • Buurt
  • Wist je dat?
  • Eenzaamheid
  • Schulden
  • Diversen

WERK
Boer zoekt Bouwput

Hippe jongeren gaan actief aan de slag als stadsboer, zij willen de natuur weer dichter bij de mensen brengen, zodat zij weten waar de sla vandaan komt en de melk ook.
Lees verder >>

Loon coordinator ISP
Zonder loon kan Martien niet als coordinator fungeren. Momenteel vervult Ton de Vries die functie. Het bestuur is in bezwaar, maar ziet lichtpuntjes.
Lees verder>>
 

VRAGEN VAN DE MAAND
Tienermoeders: wat doen we hier goed?
Vanuit Engeland zijn tienermoeders hiernaartoe gekomen om te zien waarom Nederland zo'n laag percentage tienermoeders heeft..
Lees verder >>

Parents are watching You
Steeds meer scholieren verliezen zich echt in het internet. De ouders zitten ermee omhoog. Met deze verslaafde jeugd is geen land te bezeilen. Met een programma dat de ouders informeert over het internetgebruik van de scholieren wordt hieraan gewerkt. Zo komt dialoog op gang.
Lees verder>

ACTIVITEITEN ISP
Wie ben ik-bijeenkomsten
In Haarlem en Amstelveen houdt het ISP maandelijks gespreksmiddagen rond de vraag: Wie ben ik? In Haarlem is het bij de NVSH op 27 april a.s. In Amstelland is bij Alleman het op 9 mei a.s. Kennismaking en begrip voor elkaars mening, staan hierbij voorop.
Lees verder >

Wijkidee ISP
Het ISP heeft haar wijkidee ingediend bij de Wijkraad Parkwijk Zuiderpolder. Kim Sommer heeft haar beste beentje voorgezet, en de wijkraad wordt verzocht het plan te steunen, zodat we het nog spoedig kunnen starten met de kracht van het zelfdoen!
Lees verder>>

BUURT
Initiatieven uit eigen buurt.
In dorpen en gemeeenschappen waar de bevolking afneemt ziet men steeds meer initiatieven opbloeien. Men houdt van de eigen buurt en wil daar graag wat voor betekenen.
Lees verder >>

WIST JE DAT
Ons feilbare denken
Ons denken kent een emotionele kant en een rationele kant. Vaak noemen we dat eerste ook wel intuitie of Systeem 1, de meer rationele manier heet Systeem 2. Aldus de schrijver van "Ons feilbare denken": Daniel Kahneman.
Lees verder>>


Hoorn in shock vanwege bloedige moord op kermis
Een 16-jarige Zwagenaar en een 17-jarige Etienne uit Westwoud kregen ruzie na de kermis van Kersenboogerd. Daarbij overleed Etienne. Dit hadden de bewoners van deze sociale en zorgzame wijk nooit verwacht.
Lees verder >>

Nanodeeltjes vinden en vernietigen kankercellen doelgericht
Met behulp van een ultraklein nanodeeltje kan een medicijn direct naar de kankercel worden getransporteerd. De veiligheid komt ook in beeld
Lees verder>>

EENZAAMHEID

Hoe weet ik of mijn adem stinkt?
Menigeen voelt zich eenzaam vanwege het gevoel dat de adem stinkt.
Soms berust dit op een misverstand en stinkt je adem niet. maar soms ruik je het zelf juist niet!
Lees verder>>

SCHULDEN

Vluchtelingen zo in de schulden
Als de ondersteuning aan vluchtelingen zou worden wegbezuinigd, dan zou menige vluchteling in financiele problemen kunnen komen. Dat stelt de Vereniging Nederlandse Gemeenten.
kijk verder >

DIVERSEN
Junk als gastdocent om jeugd te waarschuwen

Een druggebruiker schreef samen met een politieagent een boek over de desastreuze effecten van het gebruik van Coke. Als ervaringsdeskundige geeft hij nu gastles op scholen. Dat is ook goed tegen de vooroordelen.
Lees verder >>

Voorjaarsmoeheid effectief te lijf gaan
Vervelend als voorjaarsmoeheid je te grazen heeft genomen. Wat te doen?
Raadpleeg je huisarts, maar ook een goede regelmatige nachtrust en meer beweging kunnen je helpen weer goed in je vel te komen.
Lees verder>>

 
Spreekuren

Bij de ISP-Spreekuren is iedereen met vragen of problemen welkom. U vindt een luisterend oor, een goed advies, of directe onder-steuning. Ook op afspraak is iedereen welkom..
1. Haarlem Volhardingstraat 2
dagelijks van 10.00 tot 16.30 uur.
2. Amstelland op vrijdag 20 april a.s. van 14.00-16,00 uur in de Huiskamer Amstelveen, van der Hooplaan 180 te Amstelveen.
3. Midden Kennemerland is op elke 2e en 4e dinsdag v.d. maand t.w. 27 maart en 10 april. a.s. om:
- 12.00-13.30 uur te Beverwijk Partycentrum Adrichem ; en om
-14.00-15.30 uur te Heemskerk Wijkcentrum d’Evelaer

Bezoekadres ISP
Volhardingstraat 2
2032 SX Haarlem
tel. 023 5342206
tel. 023 5402030
Mobiel: 06 50486221 Martien
Mobiel: 06 18193261 Ton
;
Heeft u schulden?
Last van dreigende deurwaarders, problemen met betalen?
Maak snel een afspraak met het ISP! bel: 023 5342206
Hebt u 'n juridische vraag?
Bel 023 5402030 voor direct juridisch advies, elke werkdag van 10:00 tot 16.30 uur (lokaal tarief). In noodgevallen 06 50486221.
Het ISP werkt samen met het Sociaal Juridisch Steunpunt.

Bezoekwerk
Het ISP bezoekt mensen thuis en ook tijdens opname in de instellingen van de Psychiatrie.
Als U ook zelf mensen wilt bezoeken; bel dan: 023 5402030


Column
De lente laat weer even op zich wachten, maar hier vindt u weer veel informatieve bloesem. In de Kersenboogerd ging het goed mis. De coordinator zoekt zijn baan nog.
De stadsboeren hebben het al gevonden. De junk voor de klas doet het goed. De aanpak tienermoeders werkt hier ook goed. De vluchtelingen in de schulden? Stinkt mijn adem nu wel of niet? Hoe feilbaar is ons denken? Hoe kan ik voorjaarsmoeheid te lijf? Hoe pak je internetverslaving van je kind aan? De kankercel wordt stevig aangepakt. En de buurtbewoners maken hun eigen buurt weer gezellig. Tenslotte wacht ons Wijkidee op de steun van de Wijkraad.

Martien Luijcks dankt
David Simonse en Ton de Vries.


Meld je aan voor deze ISP-Nieuwsbrief klik hier
www.informatiesteunpunt.nl

Disclaimer

Afmelden voor ISP-Nieuwsbrief

Colofon
Dit is een uitgave van:
Stg InformatieSteunPunt
Postbus 475
2000 AL Haarlem